Att göra

Aktiviteter

Aktiviteter och sport

 

 

Mountainbike-leder

 

Bergslagen Cycling har Sveriges ledtätaste och största cykelområde! Här hittar du cykelleder för alla. Mer än 1600 km leisureleder från norr till söder, 1200 km MTB-leder fördelat på 8 stora mountainbikeområden och många fina roadbikeleder. Välkommen du också!

 

Mountainbikelederna är skyltade och spångade och finns uppmärkta på en karta. Alla leder går i loopar till samma start och slutpunkt, men du kan ta dig från söder till norr genom att kombinera leder. Lederna går på stig, skogs- eller grusväg och är graderade efter teknisk svårighet där grönt är lättast, följt av blått, rött och till sist svart.

 

Vandringsleder

 

Bergslagsleden löper som en pulsåder genom hela Örebroregionen. Leden är indelad i 17 etapper som är mellan 7 och 23 kilometer långa. Varje etapp har ett etappblad med karta och beskrivning av sevärdheter längs etappen.

 

Munkastigen är en pilgrimsleden mellan Riseberga klosterruin och Birgittakyrkan i Olshammar. Munkastigen är en Birgittaled och har därför samma symbol som används av Pilgrimscentrum i Vadstena. Munkastigen är ett samarbete mellan Region Örebro län, Tångeråsa bygdeförening, Hasselfors byalag, Edsbergs församling, Länsstyrelsen i Örebro län, samt Lekeberg-, Laxå- och Askersunds kommuner.

Delar av rundslingorna och Munkastigen följer Bergslagsleden.

Bästa stället för familjesemester, barnläger eller församlingsläger!

 

Oavsett om man vill vara ute i naturen eller sitta inne och mysa har du hittat till rätt ställe. Här kan du sitta inne vid brasan, eller ute vid grillplatsen, och vill man ha lite storstadspuls ligger Örebro bara en halvtimmes bilresa bort.

BAD

 

Tyvärr har vi ingen sjö i Vekhyttan, men det finns fina badplatser i närheten. Till Lillsjön är det ca 5 km. En populär badplats för bl.a många örebroare. Fin sandstrand och grillplats.

 

I grannbyn Mullhyttan finns sjön Multen med två fina badplatser, Sixtorp och Brogaland. Om inget av detta passar finns Sannabadet i Fjugesta som erbjuder poolbad. Vintertid kan man bada på Gustavsvik i Örebro.

 

FISKE

 

Det finns många fiskesjöar i området.

Fiskekort för Multen kan köpas hos Mullhyttans Cykel och såg.

För mer information se länken.

 

 

VEKHYTTE-

Gården

Gilla vår sida på Facebook. Hjälp oss sprida informationen om Vekhyttegården!

KONTAKTA OSS

 

Vekhyttans Ungdomsgård 1

716 93 FJUGESTA

 

0768-903091

Boka nu, betala med kort vid ankomst, swish eller med faktura.

 

Vi tar kortbetalningar, men det går även bra att få en faktura eller betala med swish. Meddela gärna vid bokning vilket betalningsalternativ ni önskar.

Copyright @ All Rights Reserved