Aktiviteter

I närområdet finns många aktiviteter för naturälskaren. Här kan du allt ifrån vandra och cykla till bada och fiska. Eller varför inte prova något av skidspåren under vintern?

Vandring i Bergslagen

Bergslagsleden löper som en pulsåder genom hela Örebroregionen. Leden är indelad i 17 etapper som är mellan 7 och 23 kilometer långa. Varje etapp har ett etappblad med karta och beskrivning av sevärdheter längs etappen.

Munkastigen är en pilgrimsleden mellan Riseberga klosterruin och Birgittakyrkan i Olshammar. Munkastigen är en Birgittaled och har därför samma symbol som används av Pilgrimscentrum i Vadstena. Munkastigen är ett samarbete mellan Region Örebro län, Tångeråsa bygdeförening, Hasselfors byalag, Edsbergs församling, Länsstyrelsen i Örebro län, samt Lekeberg-, Laxå- och Askersunds kommuner.

Delar av rundslingorna och Munkastigen följer Bergslagsleden. 

Besök Bergslagsleden.se för att få veta mer:

Bär- och svampplockning

Skogarna i Kilsbergen är fulla av skogens läckerheter. I slutet av juli brukar blåbären mogna och ca en månad senare är det dags för lingon. 
Bägge bären är fulla av antioxidanter och passar sig bra att safta eller sylta. Sommaren 2020 var ett rekordår för blåbär i våra skogar och ett år vi aldrig kommer att glömma! Kanske kommer vi aldrig att skörda så mycket igen. Den bästa tiden för svampplockning är under senare delen av sommaren och hösten och då efter regn. Det är gott om både kantareller och andra svampar i Kilsbergen. Den som noga söker hittar trattkantareller i september och oktober. 

Skidåkning

I området finns även möjlighet till skidåkning. Skidspår med snökanon finns tillgängligt i Ånnaboda, ca. 30 minuter från oss. Ånnaboda är välbesökt under vinterhalvåret. Där finns flera populära skidspår. Besök genom att klicka nedan. 

Mountainbike

Foto: Irene Lasus

Bergslagen Cycling har Sveriges ledtätaste och största cykelområde! Här hittar du cykelleder för alla. Mer än 1600 km leisureleder från norr till söder, 1200 km MTB-leder fördelat på 8 stora mountainbikeområden och många fina roadbikeleder. Välkommen du också!

Mountainbikelederna är skyltade och spångade och finns uppmärkta på en karta. Alla leder går i loopar till samma start och slutpunkt, men du kan ta dig från söder till norr genom att kombinera leder. Lederna går på stig, skogs- eller grusväg och är graderade efter teknisk svårighet där grönt är lättast, följt av blått, rött och till sist svart. 

Gå till Bergslagen cycling för att få veta mer:

Foto: Erik Dungan

Bada naturskönt

Det finns fina badplatser i närheten. Till Lillsjön är det ca 5 km. En populär badplats för bl.a många örebroare. Fin sandstrand och grillplats.

I grannbyn Mullhyttan finns sjön Multen med två fina badplatser, Sixtorp och Brogaland. Om inget av detta passar finns Sannabadet i Fjugesta som erbjuder poolbad. Vintertid kan man bada på Gustavsvik i Örebro. 

Du kan läsa mer om Sixtorp nedan:

Foto: Cottonbro

Fiske

Det finns många fiskesjöar i området. 

Fiskekort för Multen kan köpas hos Mullhyttans Cykel och såg.

För mer information se länken.